TISKOVINEZa prebrat, zapet in zaigrat

Learn more about DapPremium.com treatment about Priligy and qualify the word treatment like Accutane pills.

books

»Knjiga je orožje, vzemi jo v roke.

Bertold Brecht

Avtorska besedila so po mnenju mnogih glasbenih kritikov in poslušalcev eden od zaščitnih znakov in močnejših strani skupine Mi2. Tudi zato sta se Jernej (Dimek) in Tone (Tonč) že leta 2002 odločila, da izbor svojih najljubših in najbolj znanih tekstov iz prvih štirih plošč izdata tudi v knjižni obliki ter jih na ta način javnosti približata še na drug način. V pesniški zbirki z naslovom MI2 PIŠEMA POEZIJE, BORI JIH PA RIŠE je zbranih 26 besedil, vsakemu izmed njih pa je dodana tudi tematska karikatura oz. ilustracija celjskega umetnika Borivoja-Borija Zupančiča. Besedila in ilustracije tako skupaj (ob spremnih besedah Jureta Potokarja in akademika dr. Matjaža Kmecla) tvorijo zanimivo in svežo pesniško zbirko, ki prvenstveno sicer sodi na področje rockovske poezije, a obenem briše oz. presega meje med različnimi vidiki urbane, popularne, a vendarle nekonvencionalne ustvarjalnosti.

V začetku leta 2010 pa sta pri mariborski založbi Litera luč sveta zagledali dve knjižni novosti, ki predstavljata nepogrešljivo branje za vsakega ljubitelja in simpatizerja skupine Mi2. Celjski literat Mohor Hudej se v BIOGRAFIJI skupine sprehodi skozi mi2jevsko preteklost, vse od odraščanja, preko prvih glasbenih začetkov, do nastanka in razvoja skupine. Skoraj 250 duhovito in z literarnim presežkom napisanih strani ne pripoveduje le zgodbe nekega ansambla in njegovih članov, temveč predstavlja tudi svojevrsten sociološki in kulturno -zgodovinski vpogled v čas in prostor odraščanja neke generacije.

Ob biografiji je izšla tudi PESMARICA, v kateri boste našli kar 46 besedil iz celotnega obdobja skupine, vse od Črtice do Štajerskega neba. Tudi tokrat vsako besedilo spremlja ilustracija Borija Zupančiča, medtem ko je glasbeni kritik Gregor Bauman napisal luciden predgovor, v katerem si drzne dečke iz Rogatca primerjati kar s tistimi iz Liverpoola.

Za vas smo pripravili PDF dokument (kot brezplačen prenos) z besedili

 

 

in akorde naših najpopularnejših skladb.

Akordi - vsebina je v pripravi

Drugi o knjigah

Kot sem že med tekstom zapisal, navkljub vsej izumetničenosti tega sveta Mi2 ostajajo pri zdravi kmečki logiki in v pristnem rokenrol okviru.

Rokenrol je odgovor na vso prekleto pametnost tega sveta, ki je že tako zelo pameten, da je na tem planetu že vse skupaj zajebal, pa je še zmeraj najpametnejši.

Hvala bogu, da obstaja rokenrol.

Mohor Hudej

 

Njuni verzi z nami komunicirajo na način (javni jezik), da se med vrsticami brez enigme lahko prepoznamo, so hkrati dostopni in duhoviti, ves opus pa je začinjen z lokalnimi folklorizmi kot spoštljivim poklonom etnografskemu okolju, iz katerega so dečki iz Sotle izšli. Pri tem kliše misli lokalno, deluj globalno v ničemer ne z(a)drži vode v čolnu.

Od svoje prve male plošče Črtica sta obdržala sočno duhovitost in potrebno bridko ironijo, nek poseben način ogovarjanja med ljudskim in urbanim, ki brez izjeme kuje eno prepričljivejših rockerskih pripovedi v našem prostoru. In širše. Temu pritrkujejo številne ponarodele pesmi, danes obvezni repertoar v študentskih naseljih ali ob tabornem ognju, predvsem pa v domačem Rogatcu, kjer kvintet Mi2 velja za lokalni fenomen brez primere.

Tako kot The Beatles v Liverpoolu.

Gregor Bauman

Splošni pogoji poslovanja

Pogoji uporabe

Vstop in ogled kateregakoli dela spletnih strani skupine Mi2 pomeni, da se strinjate z vsemi tukaj navedenimi omejitvami in pogoji uporabe. Če se ne strinjate z vsemi, vas prosimo, da teh strani ne uporabljate. Priporočamo vam, da občasno pregledate veljavne splošne pogoje oz. določbe o varovanju zasebnosti, saj so pravno zavezujoče.

Mi2 upravlja, nadzoruje in posodablja te spletne strani. Te spletne strani so namenjene mednarodni uporabi. Mi2 ne jamči za točnost podatkov, objavljenih na spletnih straneh v vseh državah; prav tako ne jamči, da so vsi izdelki in storitve na voljo v vseh državah ali v vseh oblikah, pakiranjih in pod enakimi pogoji. Ko uporabniki dostopajo do teh strani in jih uporabljajo, morajo upoštevati pravno ureditev v svoji državi.

Vse informacije in podatki na naših spletnih straneh so zgolj informativne narave in niso namenjeni vzpostavljanju obvezujočih pravnih razmerij ali vstopu v taka pravna razmerja, razen kadar je to izrecno navedeno (npr. pri objavi uradnih ponudb, prospektov).

Omejitev odgovornosti

Čeprav skupina Mi2 je in bo urejala spletne strani s potrebno skrbnostjo, da bi zagotovila točne informacije in ažurne podatke, ne prevzema nikakršne odgovornosti za njihovo točnost in celovitost. Pridržuje si pravico, da kadarkoli in na kakršenkoli način spremeni vsebino teh spletni strani, ne glede na razlog in brez predhodnega obvestila.

Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Zato niti skupina Mi2 niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri pripravi in izdelavi teh spletnih strani, v nobenem primeru ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi izhajala iz ali bi bila v zvezi z dostopom do, uporabo in/ali nezmožnostjo uporabe informacij na teh spletnih straneh, in/ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Možno je, da se katerikoli uporabnik naših spletnih strani odzove z različnimi informacijami. Skupina Mi2 v zvezi z njimi ne prevzema nikakršne odgovornosti. Uporabnike opozarjamo, da te informacije veljajo za nezaupne in nezaščitene. Pridržujemo si pravico do njihove proste uporabe, razmnoževanja in razkrivanja drugim brez vseh omejitev, pri čemer nam ni treba navajati vira. Pridržujemo si pravico, da uporabljamo tudi (in ne samo) ideje, koncepte, znanje, izkušnje ali tehnike, ki so predmet teh informacij ali jih te informacije vsebujejo. Po prosti presoji jih lahko uporabljamo za kakršenkoli namen.

Povezave do spletnih strani tretjih oseb

Na teh spletnih straneh so tudi informacije tretjih oseb in povezave z njihovimi spletnimi stranmi. Kjerkoli je po naši oceni primerno, je to ustrezno označeno. Vendar skupina Mi2 ne pozna vsebine teh spletnih strani tretjih oseb, zato ne prevzema nobene odgovornosti za njihove informacije.

Pravice intelektualne lastnine

Vse informacije in podobe na spletnih straneh skupine Mi2 so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Dokumenti na teh spletnih straneh so lahko reproducirani le v nekomercialne namene in za osebno rabo, pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Kopiranje, prepisovanje, razmnoževanje, spreminjanje ali drugačno razširjanje informacij s teh spletnih strani v komercialne namene je brez izrecnega pisnega soglasja skupine Mi2 prepovedano. Blagovne in storitvene znamke, ki se pojavljajo na teh straneh, so registrirane blagovne znamke skupine Mi2 oz. ima skupina Mi2 pravico do njihove uporabe.

Varovanje zasebnosti

Skupina Mi2 posveča posebno pozornost varovanju zasebnosti informacij, ki jih pridobi od uporabnikov teh spletnih strani, in osebnih podatkov, ki ji jih posredujejo, v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov v Republiki Sloveniji. V nadaljevanju vas bomo seznanili s sistemom zbiranja, shranjevanja, uporabe in širjenja osebnih podatkov.

Našo spletno stran lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov je potrebna le, če naročate izdelek ali storitev.

Osebne podatke zbiramo le takrat, ko nam jih pošljete s prijavo, izpolnjenimi obrazci ali elektronsko pošto kot del naročila izdelkov ali storitev, zahtev ali povpraševanja po naročenih materialih in v podobnih situacijah, ko ste se odločili, da nam pošljete svoje podatke.

Poleg osebnih podatkov, ki nam jih posredujete vi, zbiramo še informacije prek piškotkov; te lahko zajemajo spletno stran, ki je bila povezava z našim spletiščem, spletne strani, ki jih obiskujete z našega spletišča, vaš IP-naslov in čas trajanja obiska na naši spletni strani. S temi informacijami bi morda lahko ugotovili vašo identiteto, vendar tega ne počnemo.

Podatke, ki nam jih posredujete vi ali jih zberemo prek piškotkov, obdelujemo za naslednje namene: za statistične namene, a le tako, da ni možno ugotoviti vaše identitete; za ugotavljanje težav s strežnikom in urejanje spletnih strani; za dobavo izdelkov in storitev, ki ste jih naročili na naših spletnih straneh; v druge namene, ki ste jih zahtevali oz. ste se z njimi strinjali, razen če je z zakonom predpisano drugače.

Če vaše osebne podatke posredujemo zunanjim partnerjem zaradi dobave izdelkov ali storitev, ki ste jih naročili, ali v druge namene, ki ste jih odobrili in jih izvajamo s pomočjo pogodbenih partnerjev, zagotavljamo, da pogodbeni partnerji upoštevajo veljavne predpise za zavarovanje osebnih podatkov.

Vaši osebni podatki ostajajo pri nas. Hranimo jih na strežnikih, ki so v našem upravljanju. Vaših podatkov ne mi in ne naši partnerji v nobeni obliki ne bomo posredovali v uporabo tretjim osebam, razen če se boste s tem strinjali ali če bodo tako zahtevali pravosodni organi.

Podatke računalniško shranimo ali računalniško obdelamo v Republiki Sloveniji in jih ne posredujemo v obdelovanje v tretje države.

Piškotki

Piškotek je manjša datoteka, ki se namesti na vašo napravo med obiskom spletne strani in ki jo stran, ki je piškotek izdala, prepozna. Namen uporabe piškotkov je izboljšati delovanje spletne strani in uporabniške izkušnje pri ogledu spletnih strani. 

Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so začasni, nekateri pa ostanejo shranjeni v vaši napravi določeno obdobje tudi, ko našo spletno stran zapustite. Z začasnimi piškotki merimo število obiskovalcev spletne strani, s shranjenimi pa hranimo kontaktne podatke za kasnejše obiske na naših spletnih straneh, tako da vaša prijava naslednjič ni več potrebna. Uporabljamo tudi shranjene piškotke, ki izvirajo z drugih spletnih mest: to so oglaševalski piškotki ter piškotki Google Analytics, s katerimi ugotavljamo, kako se premikate po naših spletnih straneh, katere vsebine vas zanimajo in kako dolgo je trajal vaš obisk naše spletne strani. Na podlagi tega lahko prilagajamo in urejamo vsebino spletne strani potrebam obiskovalcem.

Podatke, ki jih zberemo prek piškotkov, obdelujemo izključno za statistične namene, a le tako, da ni možno ugotoviti vaše identitete, za ugotavljanje težav s strežnikom, urejanje spletnih strani in obveščanje o izdelkih.

Večina brskalnikov uporabo piškotkov samodejno sprejme. Uporabo piškotkov pa lahko kadarkoli zavrnete. Če želite na svoji napravi piškotke zavrniti, lahko spremenite nastavitve brskalnika, ki ga uporabljate. Več podatkov o zavrnitvi piškotkov lahko najdete tudi na spletni strani Informacijskega pooblaščenca.

Varnost

Skupina Mi2 uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki vaše podatke varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom. Za zagotovitev varnosti in zaupnosti osebnih podatkov, ki jih zbiramo na spletu, uporabljamo tudi standardni požarni zid in zaščito gesla. Pri ravnanju z vašimi osebnimi podatki izvajamo ukrepe, ki so zasnovani tako, da te podatke zaščitijo pred izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem. Podatkov v vseh primerih sicer ne moremo zavarovati pred kakršnokoli izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem, prizadevamo pa si preprečiti take nesrečne dogodke.